За 62-ри път – СУ „Йордан Йовков“ празнува своя патронен празник

Общество

Въпреки че, тази година рожденият ден на Йордан Йовков е в събота, това не попречи на СУ „Йордан Йовков“ да отбележат подобяващо 139-тата годишнина на своя патрон. Ученици, учители и родители се събраха днес след в двора на училището, където имаше импровизирана сцена, на която оживяха герои от разказите на Йордан Йовков. Вокална група, с ръководител Гинка Матева, изпълни Химна на училището и всички запяват с тях.

Директорът на училището Недялка Кюпрюджиева прочете клетвата, пубикувана в сборника по случай 50-годишнината на СУ „Йордан Йовков“, а йовковци се заклеха да бъдат общност.

За празника възпитаниците на училището бяха подготвили богата програма. Имаше представление, в което големият български писател, чието име носи СУ „Йордан Йовков“, „разказва“ за себе си, представя своите разкази и някои от запомнящите се герои в тях – Моканина от „По жицата“, Люцкан от „Последна радост“, Божура от едноименния разказ, Сали Яшар, Шибил, Албена. „Песен за Добруджа“  и хорото „Добруджанска ръка“, допълниха програмата за празника. Накрая всички се хванаха  на хорото и по този начин показаха, че са едно цяло.

клуб Журналист и клуб Фотосвят към СУ „Йордан Йовков“