Школа „ИстОрика“ празнува 10 години

Общество

В седмицата на народните будители най-успешната Школа по история „ИстОрика“ от СУ „Петко Рачов Славейков“ отбеляза 10 години от създаването си. Ръководителят на „ИстОрика“ Димитър Димов събра бивши и настоящи членове, за да си припомнят заедно успехите, емоциите и преживяванията през изминалите години.

Той бе подготвил специално тържество за отбелязването на годишнината, на което не пропусна да изброи най-големите успехи на „ИстОрика“. Сред тях са организирането на пет Национални ученически конференции по история, първи места на международни конкурси, създаване на Исторически маскен бал, множество награди от местни и национални състезания.

„Преди 10 години поставихме основите на нещо велико в историята на града и страната. Има на какво да стъпим, но има и много неща, които тепърва ще създадем“, изрази заявката си към бъдещето учителят на годината Димитър Димов.

Послание към настоящите членове от името на основателите на школата отправи и Александра Милева.

„Школата развива и ще развие много лични качества във всеки от вас, които ще ви бъдат изключително полезни през живота. Можете да разчитате на нас за подкрепа, помощ, съдействие. Ние сме насреща“, обърна се към най-младите историци Александра.

Групата историци плануват следващата им среща да бъде след 5 години.