Кметът на Бургас: Никола Чанев има визионерски виждания за Кърджали

Водещи, Политика

„Никола Чанев изключително обича своя роден край и град. Много милее за него. Има визионерски виждания по отношение на Кърджали и целия регион“. Това заяви досегашният кмет на Бургас и кандидат за нов мандат Димитър Николов по време на визитата си в родопския град. Той и кандидатът за кмет на Кърджали от ГЕРБ Никола Чанев са се разходили из центъра на града, парковете, въжения мост и Водното огледало.
„Никола Чанев говореше за инфраструктура, за мащабни проекти. С болка спомена за много нерешени проблеми, свързани с осветление, поддръжка на зелени площи, ремонтиране и развитие на парковите зони. Притеснението му е, че все още не е започнало строителството на новата спортна зала в централна градска част, а желанието му – да ремонтира и другите спортни съоръжения, да изгради нови детски градини и да въведе съвременни методи на обучение в детските градини и училищата, които да отговарят на новите глобални предизвикателства, свързани с развитието на цифровите технологии, дуалното обучение“, каза още Димитър Николов. Той се е запознал с кандидатите от листата за общински съветници на ГЕРБ и я определи като изключително балансирана със силно присъствие на лекари, общественици, икономисти, юристи, млади хора.
„Аз съм убеден, че на този вот със сигурност общинските съветници ще бъдат двойно повече, така както го е заявил нашият кандидат за кмет и вярвам, че ще се случи. За кратките срещи със жителите на Кърджали видях оптимизъм и надежда в тях и го прочетох в очите им. Жителите на Кърджали го познават, доверяват му се и виждат в него един успешен млад и работлив човек“, каза още Димитър Николов.
„Споделих с г-н Николов с огромна болка в сърцето – за последните 16 години Кърджали не просто тъпче на едно място, а върви назад. Ресурсите на нашия град се изцеждат от една шепа овластени хора, а за съжаление за гражданите остава тъмнина, мръсотия, порутени детски площадки и сгради. Не искам да изброявам всички проблеми на Кърджали. Това, което заявих и пред г-н Николов и на всичките си срещи със гражданите досега – аз мога да обещая само работа, работа, работа“, заяви Никола Чанев. Той пое ангажимент за решаване на проблема с уличното осветление в рамките на една година, но допълни, че не говори за „предизборно боядисване на стълбове и опъване на кабели над земята, което не е особено законосъобразно“. Според Чанев е нужно решение на проблема със сметопочистването, което може да се случи в рамките на една година.
„Още от първия ден на мандата прекратяване на порочните практики в общината, чрез които шепа овластени хора живеят добре за сметка на всички останали. Изграждане на нова детска градина в кв. „Възрожденци“, изграждане на детски площадки поне по една във всеки квартал, във всяка една година от мандата. Най-важното – развитие на досега съществуващата и изграждане на нова индустриална зона. Защото единствения начин Кърджали да достигне градовете с по-високи доходи е икономика, икономика и пак икономика. За да могат младите хора да се реализират тук, за да могат младите хора да се върнат в нашия град“, обеща още Чанев. Той допълни, че не бива да се забравя и строежа на новата спортна зала – ангажимент, който ще бъде изпълнен в близките 6-7 месеца. Кандидатът на ГЕРБ каза още, че осветлението на стадион „Арена Арда“ ще бъде факт до края на тази или началото на другата година.
„Работим и в други насоки. Време е да се замислим това ли е подходящия градски транспорт за кърджалийци. Дали кърджалийци заслужават автобуси по на 40 години. След като приключат изборите, ще преминем към разглеждане на възможностите за закупуване на нови автобуси по оперативните програми и за реализиране на градски транспорт, който ще отговаря на всички съвременни изисквания, каза Чанев.
Двамата кандидати за кметове на ГЕРБ и екипите им проведоха и работна среща, на която бяха обсъдени възможностите за подобряване на живота на кърджалийци.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!