Международния ден на възрастните хора се превърна в празник за обитателите на  Дома за стари хора в Кърджали

Общество

Международният ден на възрастните хора се превърна в истински празник в социалната услуга „ Дом за стари хора“, управлявана от ОблС на БЧК – Кърджали.

Артисти от Общинския център за култура и младежки дейности гостуваха и поздравиха потребителите с изпълнения на народни песни в съпровод от габа гайди.

Директорът на ТП на НОИ Свилена Янчина поздрави с благодарствен адрес хората от третата възраст, като им  пожела здраве, дълголетие и спокойни старини. Представителите от институцията засвидетелстваха уважение и почит към тяхната житейска мъдрост с индивидуални подаръци за всеки потребител и сладки изкушения.

Внимание към  възрастните хора проявиха и представители на младежка партийна организация в Кърджали, които зарадваха присъстващите с тоалетни принадлежности за ежедневни нужди и специална торта с благодарност и признателност.

Следобедно вълнение предизвикаха проведените игри заедно с доброволците от клуба на БМЧК „Сподели усмивка“ към  ЕГ „Христо Ботев“.

Специалната презентация за живота на възрастните хора в социалната услуга и участието им в  инициативите, проведени през годината,  бяха поредната приятна изненада, подготвена от служителите на Дома. Широките усмивки на всички присъстващи отразяваха емоциите на празника и искрената благодарност за приноса на възрастните хора към обществото през годините.