Репатрак ще извозва изоставените автомобили

Водещи, Общество

Репатриращ автомобил ще извози принудително изоставените по улиците на Кърджали стари коли съвсем скоро, обявиха от транспортния отдел на общината. Негови служители вече са обходили по-голяма част от кварталите и са разлепили по зарязаните трошки предупредителни стикери. В тях се дават указания на собствениците да преместят старите си автомобили, за да освободят улиците. В момента общинарите обхождат улиците и паркингите на „Възрожденци“. След като приключат с целия град, ще бъде нает репатриращ автомобил, с който да започне извозването на непреместените трошки. Собствениците им ще бъдат глобени от 50 до 100 лева и ще трябва да платят услугата по репатрирането.

Според общинските служители голяма част от кърджалийци са премахнали от улиците около 80 процента от старите автомобили.

Целта на акцията, която продължава от началото на лятото е да се освободят улиците и паркингите от залежаващи по тях трошки. По този начин ще се разреши поне частично проблема с паркирането в централната градска част.