ГЕРБ представи кандидатите си за местната власт в Кърджали

Водещи, Политика

ПП ГЕРБ представи кандидатите си за общински кмет, общински съветници и кметове на населени места в община Кърджали. Това се случи на митинг-концерт в парк „Простор“. Той беше предшестван от детски празник, организиран от партията за най-малките кърджалийци.
Стотици жители на Кърджали и общината дойдоха да чуят посланията на кандидата за общински кмет Никола Чанев. Той беше посрещнат с ръкопляскания от присъстващите.
„Номинацията за мен е чест и отговорност. Нямаме време за губене. През последните години редица населени места в България станаха прекрасни за живот. За съжаление през последните 16 години Кърджали не просто тъпчеше на едно място, Кърджали вървеше назад. Времето за прошка изтече. Време е за промяна, приятели. Страхувам се, че ако оставим любимия на всички ни град още 16 години в ръцете на шепа новобогаташи, ще бъде късно“, заяви от трибуната Никола Чанев. Вярвам, че всички заедно можем да постигнем промяната, защото промяната не е по силите на нито една личност, на нито една партия без вашата подкрепа, без подкрепата на гражданите на Кърджали. Няма да ви говоря за проблемите, вие всички ги знаете. Ако просто се огледаме около нас ще видим тъмнината, мръсните улици, разбитите тротоари, занемарените паркове. Призовавам всеки един от вас хората, които чувстват тази тежест всеки ден, да поемем към промяната. Вярвам, че една компетентна администрация с едно волево ръководство могат да направят Кърджали такъв какъвто го помним. Вярвам, че е дошло време за промяна“.
Никола Чанев заяви още, че по време на кампанията ще се срещне с много хора и ще обясни на всеки не само, какви са проблемите на Кърджали, но и как смята да ги реши. Кандидатът за кмет посочи и основните приоритети, по които ще работи.
„В рамките на една година ще решим проблема с осветлението. И не така, както се решава в момента предизборно, а окончателно. В рамките на една година ще направим качествено нов начин на сметосъбиране, за да бъде градът ни светъл и чист. Само в рамките на един мандат поетапно, улица по улица, тротоар по тротоар в кварталите и центъра ще решим по-голямата част от този проблем. От първия ден поемам пред вас ангажимента да изхвърлим от общината тъмните кръгове, които точат нейните ресурси. Защото именно заради тези тъмни кръгове ние получаваме тъмнина и мръсотия“, обеща Никола Чанев. Той пое ангажимент, ако бъде избран за общински кмет, всяка година от мандата  да изгражда по една детска площадка и да построи нова детска градина в кв. „Възрожденци“. Чанев обеща още да съдейства за създаването на нови и по-добре платени работни места чрез развитието на съществуващата и изграждане на нова индустриална зона. Според Чанев бъдещето е на младите, а Кърджали заслужава своите млади хора, както и те заслужават Кърджали.
„Ще ви обещая само едно – работа, работа и пак работа“, завърши Чанев. Той представи пред насъбралите се кърджалийци кандидатите на ГЕРБ за кметове на населени места и листата с кандидатите за общински съветници на партията. След това беше осъществена телефонна връзка с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и депутат от Кърджали, която заради травма не успя да присъства на откриването на кампанията.
„Аз съм с вас, макар че за първи път от 12 години тялом не съм на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ. В момента съм под домашен арест заради травма, от която се възстановявам. Непривично за мен е да говоря пред вас без да ви гледам в очите, но знам че се чуваме със сърцата си и това ми вдъхва сили“, заяви Караянчева. Тя допълни, че денят за нея е специален, защото стартира не просто предизборната кампания на ГЕРБ, а началото на края на едно 16-годишно монопартийно управление, което е обезобразило града и го е превърнало в джунгла.
„Говоря не като председател на Народното събрание, не като депутат, а като Цвета от Кърджали. Цвета, която познавате, Цвета, която живее на вашата улица, Цвета, която пазарува от вашия магазин и също като вас понася тъмнината, мръсотията, дупките и бездомните кучета. Време е да кажем „Стига“ на това клиентелистко и порочно управление на община Кърджали. Управление, което злоупотреби с търпението ни, което проигра настоящето ни, уби чувството ни за справедливост и открадна надеждите ни за по-добър живот“, каза още Цвета Караянчева. Хубаво е да говорим за идеи, за планове, за бъдеще, което е постижимо, но трябва да си дадем сметка, че с този кмет и с това мнозинство в общинския съвет е невъзможно. Трябва ново начало. Пред вас стои кандидатът на ГЕРБ за кмет на Кърджали Никола Чанев – един млад човек, съпруг, баща, професионалист, мъж с активна гражданска позиция и характер, доказал, че има хъс за работа. Когато Никола иска да постигне нещо за съгражданите си няма врата, на която не е потропал, няма аргумент, който да не е използвал, няма битка, в която да не се е впуснал. Никола е местен, Никола е честен, Никола е свестен“, каза Караянчева. Тя благодари за обществената подкрепа, която кандидатът за общински кмет на ГЕРБ е получил от достойни кърджалийци, необвързани с партии или симпатизанти на формации извън ГЕРБ. Според Караянчева тази подкрепа доказва, че той е кандидатът на ГЕРБ, но и на будното гражданско общество.
„Но, какво е кмет без общински съвет, отборът, който ще ни представлява през следващите 4 години. Пред вас са нашите кандидати за общински съветници, с които имаме всички основания да се гордеем. Хора градивни, с качества, които милеят за своя град и са готови да отстояват вашите интереси. Благодаря на Никола, че влезе в тази битка. Благодаря на кандидатите ни за общински съветници, благодаря на кандидатите за кметове на кметства от структурите на ГЕРБ, благодаря на всички, които ни подкрепят. Вие сте моята опора в дните, когато съм далече от вас. Вие сте моята гора от стомана. Не вярвайте, когато ви казват, че сме малко, че волята ни е слаба, че каузата ни е обречена, а битката – предрешена. Величието на един народ не се измерва с неговата численост, нито величието на един човек – с неговия ръст. Ще успеем, защото го заслужаваме. Винаги сме вярвали, че успехът идва не с бързане, а с неспиране. Вече 12 години ние не спираме, не спираме да градим, да сближаваме, да печелим доверие. Няма да позволим градът ни да бъде съсипан. Казват, че всяка мечта е цел, на която сме дали краен срок. Нашата цел е реално достижима и тя е победа за Кърджали с краен срок 27 октомври с номер 43 в бюлетината. Време е за промяна“, завърши Караянчева. Думите й бяха посрещнати с овации от присъстващите на митинга. Той продължи с концерт на една от най-популярните български певици Тони Димитрова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!