Декларация на ДПС-Черноочене

Водещи

ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ

от

Общински съвет на ПП „Движение за права и свободи“ – Черноочене

 

ОИК – Черноочене по сигнал на общинския председател на ПП „ГЕРБ“ е приела Решение №50 от 28.09.2019 г., с което е заличила регистрацията на Бахри Хашимов Хашимов като кандидат за кмет на кметство Комунига, издигнат от ПП „Движение за права и свободи“ за участие в изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г. в община Черноочене и е анулирала издаденото му удостоверение № 10/23.09.2019 г.

Също така преди приемане на горното решение служители на ОД МВР – Кърджали са привикали по телефона регистрирания кандидат за кмет на ПП ДПС, който се ползва с имунитет като кандидат кмет от момента на регистрацията.

Общинският съвет на ПП ДПС – Черноочене с настоящата декларация цели да разобличи пред обществото „удобната незаконосъобразност“ на действията на Общинска избирателна комисия – Черноочене в полза на управляващите – ПП ГЕРБ и коалиция Обединени патриоти и да даде гласност на полицейския произвол на служители на ОД МВР – Кърджали, изразяващ се в  недопустима намеса в изборния процес на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г. в община Черноочене и опит за „респектиране“ на кандидата на ПП ДПС.

Обединени от горното и вярвайки във върховенството на закона, Общински съвет на ПП „Движение за права и свободи“ – Черноочене приема настоящата декларация, с която:

Напомня на ОИК – Черноочене, че избори се печелят с доверието и гласовете на избирателите, а не със служебна победа, каквато цели с приетото от нея решение №50 от 28.09.2019 г.  Предвид липсата на други кандидати за кмет на кметство Комунига, освен издигнатите от ПП ДПС и ПП ГЕРБ, със заличаването на кандидата на ПП ДПС се цели да се поднесе „подарък“ на ПП ГЕРБ.

Общински съвет на ПП „Движение за права и свободи“ – Черноочене, заявява, че ще предприеме всички законосъобразни действия по обжалването на решение №50 от 28.09.2019 г.  на ОИК – Черноочене, за да могат жителите на кметство Комунига да имат реалното право на избор.

Осъжда  действията на служителите на ОД МВР – Кърджали, които в грубо нарушение на чл.160, ал.1 от Изборния кодекс си позволяват да привикват на разпит регистрирания от ПП ДПС кандидат за кмет на кметство Комунига, който се ползва с имунитет, за обстоятелството дали е живял най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място.

Препоръчва на подалия сигнала до ОИК – Черноочене, да не се ръководи от лошите примери на колегата си, че с всеки изминал ден Областна администрация гр. Кърджали все повече заприличва на Бюро за жалби и сигнали.

ПП ДПС се ръководи единствено и само от благополучието на гражданите и просперитета на Република България. В тази връзка предоставяме правото на компетентните органи, по тяхно усмотрение да се самосезират по изнесените факти и обстоятелства, като при необходимост сме в готовност да представим допълнителни доказателства.

 

ОбС на ПП „Движение за права и свободи“ – Черноочене

 

Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление и се наказва от закона!