Голям спортен празник беляза края на Европейската седмица на спорта в ОУ „Свети Климент Охридски”

Общество

В двора на учебното заведение освен ученици и учители се събраха и гости-участници от  ДЦ за деца с увреждания “Надежда”, директорът на ДГ „Мир” Мая Петкова заедно с група малчугани и Дияна Соколова-представител на ТО на НТС –гр.Кърджали, които осигуриха награди за победителите.

В   програмата на събитието бяха включени спортовете аеробика, щафетни игри, дърпане и скачане на въже, въртене на обръч, баскетбол, футбол, колоездене, тенис на маса и крос. Старт на спортния празник даде Маргарита Тодорова – директор на ОУ „Свети Климент Охридски”, което е едно от двадесетте Училища за здраве в Европа на територията на България. По нейна идея в празника бяха включени и образователни игри, свързани с разделното събиране на отпадъци и   рециклирането. За 150 минути всички, които взеха участие в спортното събитие, без ограничение на възраст и възможности, спортуваха и се забавляваха заедно, с което бе показана и друга страна на спорта като явление – да обединява хората.

Заключителното събитие на Сдружение БГ Бъди активен „Европейски ден на спорта в   училище“ се проведе за пети пореден път в ОУ „Свети Климент Охридски”. Целта на международния проект е да се популяризират ползите от  физическата активност и здравословния начин на живот. Всеки участник в събитието имаше възможност да пробва различни видове спортни дейности и да разкрие за себе си нови възможности за занимание.