Полицаи с цивилен автомобил ще дебнат автоджигити

Водещи, Общество

МВР вади на пътя всички камери за предстоящите почивни дни

Полицаи в цивилен автомобил ще следят за нарушители по пътя за ГКПП „Маказа“ по време на предстоящите почивни дни. Това обяви шефът на областна дирекция на полицията Атанас Илков. Маскираните служители на реда ще подават информация на най-близкия полицейски патрул, който ще спира засечените автоджигити и ще ги отвежда в съответното полицейско управление.
Атанас Илков обяви, че отново ще има пълна мобилизация на полицията през предстоящите празнични дни. Освен масирано присъствие на пътя за Маказа ще бъдат извадени всички технически средства на полицията за засичане на нарушители на скоростта.
„Ще бъдем безкомпромисни към нарушителите“, закани се полицейският шеф. Той допълни, че по пътя за Гърция на 20 септември ще има 4 камери, на 21 септември – 4 камери, на 22 септември – 3 камери, а на 23 септември – 5 камери за засичане на скоростта на преминаващите автомобили. За да се избегнат задръствания, МВР има готовност да осигури регулировчици на невралгичните точки.
Засилено полицейско присъствие ще има и в малките населени места, както и на местата, където има струпване на хора. Целта е да се продиводейства на извършването на кражби.
Атанас Илков предупреди жителите на областта, които ще пътуват през празничните дни да не оставят пари и ценности в домовете си, както и да предупредят съседи или близки, които да наблюдават жилището и да сигнализират на тел. 112, ако забележат нещо нетипично.