Областният кръг на конкурса „Букет“ е на 12 октомври

Култура

Областният кръг на националния конкурс за любителско творчество „Букет 2019/2020“ ще се проведе на 12 октомври (събота). Концертната програма ще започне от 10 часа в Дома на културата в Кърджали. Това съобщи областният лидер на ДПС Изет Шабан.  Това е четвъртото издание на проявата, която се организира под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Председател на организационния комитет е лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, а главен координатор е Мукаддес Налбант. Мотото на конкурса е „България в Усмивките и Културата на Етносите и Толерантността“.

Програмата включва сценични изяви, обявяване и награждаване на класиралите се участници в различните категории. Победителите в областния кръг ще представят региона на национално равнище.

„Каним всички да подкрепят с присъствието си младите таланти и да споделят празника на традициите и на толерантността“, заяви областният лидер на ДПС Изет Шабан.

Припомняме, че Кърджали е на първо място в страната с 23 призови места в подкатегория „Книжовен турски език“ от 7-те общини в областта. След кърджалийска област се нареждат областите Разград, Шумен, Бургас и Русе.

Гюнер ШЮКРИ