62-ри първи звънец в СУ „Йордан Йовков“

Общество

За 62-ри път би звънецът  в СУ „ Йордан Йовков“. Точно в 9.00 зазвучаха химните на България и Европа в двора на школото, изпълнен с ученици, учители, родители и представители на  институции. В словото си директорът на училището, госпожа Кюпрюджиева, припомни, че традицията да се празнува учението е жива и трябва да бъде пазена, възпитавана и предавана на поколенията, получили образованието си в училище „Йовков“.

След официалностите градусът на настроението бе покачен от изпълнението на училищната детската фолклорна вокална група, лауреат на много национални конкурси с ръководител Гинка Матева. Родопска гайда и гадулка огласиха двора и заедно с певците приковаха вниманието на присъстващите. След ,,Бела съм бела юначе“ първолаците окупираха сцената, а за доброто рецитиране на стиховете  си получиха и ключа на знанието от техните по-големи приятели.

И когато звънецът зазвъня и госпожа Кюпрюджиева поля с менчето вода, през традиционната шестица първи минаваха четирите първи класа, а след тях и всички останали ученици.

Арда нюз