Цветелина Георгиева от Ардино грабна златото на международен турнир по тенис на маса

Общество, Спорт

Талантливата състезателка на СКТМ „Юнак“ от Ардино Цветeлина Георгиева спечели юбилейното 30-то издание на международния турнир по тенис на маса „Млади надежди” във Варна. На финала ардинчанката победи с 3:1 гейма Кристина Иванова от тима на  „Стоянстрой“ (Пловдив). Надпреварата се проведе от 6 до 8 септември в Двореца на културата и спорта в морската ни столица.  Проявата бе част от календара на Варна – Европейски град на спорт. В турнира  участваха отбори от Румъния, Турция и България.

Треньорът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин съобщи, че Цветелина е станала шампион без допусната загуба през целия турнир. На четвъртфиналите и полуфиналите младата тенисистка победи представителките на Румъния, които станаха европейски шампиони при жените. Той добави, че в отборната надпревара състезателките на „Юнак“ и в двете възрастови групи (до 12 и до 15 години) са се класирали на престижното трето място.

„Благодаря на организаторите за поканата и чудесните условия, които ни предоставиха. Получи се много силен турнир. Надявам се догодина, отново да бъдем поканени за участие “, каза още Бейхан Емин.

Гюнер ШЮКРИ