Талант на „Арда 1924“ играе в „Галатасарай“

Водещи, Спорт

Талант от детския отбор на „Арда 1924” играе в турския гранд „Галатасарай”. За втори пореден път 10-годишният Хакан Йълмаз Халил от Кърджали е поканен на лагер в детската школа на турския тим. Миналата година той остана една седмица. В понеделник отново заминава за да тренира пълноценно с връстниците си до началото на учебната година. От „Галатасарай” следят нашия талант. Бяха го поканили за участие в тима на силен международен турнир в Холандия, но нашето момче не успя да отиде поради заболяване.
Хакан Халил тренира футбол от шест годишен при треньорите Петър Бумбаров и Янко Янев. Той е капитан на отбора на набор 2009 г. и негов голмайстор. Играе на поста ляв халф.
Хакан Халил е запален фен на „Галатасарай”. Той получава безрезервната подкрепа на баща си, който също е фен турския гранд. Забавното е, че братът на Хакан е почитател на основния съперник „Фенербахче”, но той също подкрепя кърджалийския талант.
Играя с №10, защото любимият ми футболист е Лионел Меси. Бих искал да играя като него и дори да го надмина във футбола, каза Хакан Халил. Кърджалийският талант мечтае да играе и в представителния тим на „Галатасарай” като порасне. Той споделя, че към него се държат много добре в детската школа на турския тим.
Мога да кажа само хубави думи за Хакан Халил, заяви треньорът му Петър Бумбаров. Той подчерта, че Хакан е един от талантите „Арда 1924”. Смята, че ако младият продължи така има бъдеще във футбола. Хакан е много сериозен и отговорен към тренировките, подчертава Бумбаров. Радвам се, че талантливи деца играят при нас и се ползват с подкрепата на родителите , отбеляза треньорът.
Георги Кулов