4 ПТП-та през почивните дни – 8-годишно дете и мотоциклетист в болница

Криминале

8-годишно дете било блъснато в Джебел вчера от „Фиат“ с 59-годишен водач. Произшествието станало, докато момичето пресичало улица. Пострадалата била прегледана във Филиала на спешна помощ в Джебел, транспортирана за изследване в кърджалийската болница и след това освободена. На водача на лекия автомобил е съставен акт по ЗДвП.

41-годишен мотоциклетист е бил настанен в болницата в Кърджали със счупен крак и пръст на ръката, след като катастрофирал  на 10 август около 18 часа в района на село Чорбаджийско. Водачът загубил контрол над управлението, излязъл извън платното и се ударил в лек автомобил “Фолксваген“. Тестовете за алкохол на двамата шофьори са с отрицателен резултат. Произшествието е било обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Само с материални щети са други две пътни произшествия. На 11 август в Крумовград 55-годишен с „Нисан“ се блъснал последователно в пожарен хидрант, пътен знак и уличен стълб.

На 9 август около 22 часа в землището на село Соколино 50-годишен с лек автомобил „Рено“ загубил контрол над управлението и ударил крава в обхвата на пътя. Не е констатирана употреба на алкохол. На водачите и на собственика на животното са съставени актове по ЗДвП.