Охранители тормозят живеещите в „Пентагона“, били над полицията

Водещи, Криминале

Момчета с дебели вратове от скандалната охранителна фирма „СОТ 161“ подлагат на постоянен тормоз жителите на блок „Пентагова“ в центъра на Кърджали. Охранителите, които държат офис в сградата, редовно паркират автомобилите си на алеята, водеща към вътрешния двор на блока. Живеещи в района твърдят, че опитите им да направят забележка на неправилно паркиращите срещат заплахи и закани.
„Не ни пука, ние сме над полицията“, заявяват нагло охранители.
Припомняме, че шеф на кърджалийския офис на „СОТ 161“ беше скандално известният Златко Каменов, по-известен като Златето. Той и двама други негови приближени бяха арестувани на 6 февруари тази година при акция на специализираната прокуратура в Кърджали. Обвинението срещу Златето и аверите му беше за участие в организирана престъпна група, която рекетирала физически и юридически лица да се откажат от определен вид дейност. Групата е действала в Кърджалийско и в други региони на страната.
Златето нашумя през май 2010 година, когато го арестуваха в специализираната акция “Мутрите-2” в тогавашното кърджалийско заведение „Марая“. Сред задържаните тогава имаше и действащ полицай. Обвиненията също бяха за рекет, но и за разпространение на дрога и склоняване към проституция.

Арда нюз