Инж. Хасан Азис ще осигури шатри за събиращите подписката срещу „застрояването“ на парк „Простор“

Водещи, Общество

Готов съм да осигуря шатри, столове и минерална вода за инициативния комитет, който събира подписка срещу „застрояването“ на парк „Простор“. Това обяви кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, но допълни, че ще постави и други шатри, в които се събират подписки в подкрепа усилията на общината за осигуряване на средства за осветление на стадиона.

Инж. Хасан Азис беше поканил инициативния комитет на среща, но представителите му не се отзоваха. Вместо това разпространиха до медиите позиция.
„Г-н кмет, ние няма да се събираме с Вас по тайни срещи из сенчестите коридори на общинската власт, на които ни каните така учтиво. Има един начин да докажете, че застрояването на “Простор” не е в предстоящите Ви планове. Просто вдигнете забраната върху подписката на гражданите“, се казва в позицията на инициативния комитет.
Инж. Хасан Азис беше категоричен, че не се предвижда застрояване на парк „Простор“. Според кмета с инициативата се прави опит да се заблуди обществеността на Кърджали.
„Говорим за изграждане съоръжения, свързани изцяло с подобряване на инфраструктурата на стадиона“, беше категоримен инж. Хасан Азис. Той поясни, че става въпрос за трафопост, който ще заеме площ от 20 кватдарти метра и от него ще бъде захранвано осветлението на стадиона. Другото, което се предвижда като промяна е създаването на втори изход от стадиона, защото в момента е само един. Инж. Хасан Азис е категоричен, че по този начин стадионът ще може да отговори на всички изиствания на Първа лига във футбола, в която вече играе ФК „Арда“. Заради липсата на осветление кърджалийският отбор играе като доматин в Пловдив, а не в Кърджали.
„Вярвам, че министърът на спорта Кралев, който публично обеща ако „Арда“ влезе в Първа лига ще осигури осветление, ще изпълни обещанието си“, каза още инж. Хасан Азис. Той беше категоричен, че с инициативата се прави опит да се отклони общественото внимание от задълженията на представителя на държавата от проблема с липсата на околовръстен път, от лошото състояние на републиканската пътна мрежа в област Кърджали и от километричните опашки на ГКПП „Маказа“.
„Има разлика от това да бъдеш областен управител на община Кърджали и да бъдеш областен управител на област „Кърджали, каза още инж. Хасан Азис.