Хасан Азис: Дали ще се кандидатирам отново зависи от оценката на гражданите и ДПС

Водещи, Политика

От оценката на гражданите и партийните структури зависи дали ще се кандидатирам отново за кмет. Това каза кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис пред Би Ти Ви.

На въпрос дали броенето на хартиените бюлетини с машини, както иска ДПС, няма да оскъпи много вота, той отговори: Не знам какъв е критерият за скъпо, защото има различна оценка за цената на преброяването. Дали някой в страната може да определи каква е цената на демокрацията? В момента говорим за това вотът на българските граждани да бъде гарантиран.

ДПС има най-голям процент за машинно гласуване на две места – Сърница и Кърджали. Това става, защото хората имат по-голямо доверие към машините, а ДПС по този начин показва интересът си към машинното гласуване. Това означава, че ние сме си свършили работата, категоричен бе той.

Винаги сме били критични към сегашното управление в определени аспекти на неговата политика, продължи той.

Утре ще формулираме позицията си за машинното гласуване, допълни Азис. Обясни, че не е изключено партията да доближи позицията си с тази на ГЕРБ, но всичко това ще се реши утре.

Нашата позиция по отношение на финансирането беше много категоричня и ясна. Партиите трябва да се финансират от държавата, отсече той.

Моето лично мнение по този въпрос е, че политическите партии пренасочиха финансирането си извън държавата е, защото нямат партийно строителство и не се занимават всеки ден с тази дейност. Ние предложихме друга крайност, подкрепихме управляващото мнозинство, след като то отиде на този вариянт, припомни той.

Въпросът „обръчи от фирми ли ще финансират ДПС“ е актуален за всяка една от партиите, особено за управляващите. Нека те да кажат кой и по какъв начин ще ги финансира. Не мога да кажа дали има обръчи от фирми около ДПС, но мога да кажа, че има желаещи да финансират ДПС и неговата политика, каза още той. Според него почетният председател на ДПС Ахмед Доган има право да се възползва от тази възможност и от фирмите си да финансира ДПС.