Ден на отворените врати в „Кяшиф“ ЕООД

Водещи, Общество

40 студенти от 4 университета гостуваха  на „Кяшиф“ ЕООД в Джебел в Деня на отворените врати на фирмата. Представители на престижните висши учебни заведения – ТУ-Пловдив, ТУ- София, ТУ- Габрово, МИННО-ГЕОЛОЖКИ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ филиал Кърджали имаха възможност да се запознаят подробно с производствения процес в трите поделения на фирмата.

Те видяха отблизо, как работят ЦПУ машините, високо технологичните  роботи по заваряване – Thompson,  линията за боядисване, заимствана от автомобилостроенето.

По време на цялата обиколка студентите имаха възможност да получат подробна информация в детайли за производството от управителя – Гюнюл Караджа.

Бъдещите инженери  придобиха  представа и за условията на работа във фирмата- постоянна и стажантска. Идеята на Деня на отворените врати в „Кяшиф“ ЕООД бе да покаже на всички заинтересовани страни положителното развитие и то с бързи темпове и световни стандарти  на фирмата, също така и да събуди интереса на младото поколение към областта на машиностроенето и да привлече млади и можещи кадри.

Ръководството на „Кяшиф“ ЕООД вярва, че в този ден  студентите са станали  свидетели на основните послания за един  водещ модернизиран завод. И най-важното- събитието показа, че  фирмата  цени високо  своите служители, и също така,  че  твърдо стои зад ангажимента си да бъде добър работодател с принос за развитието на региона.

Обиколката беше последвана от фирмена вечеря в х. Рока- с. Главатарци.

Арда нюз