Ресми Мурад  и новоизбрания кмет на Нилюфер си стиснаха ръцете за задълбочаване на сътрудничеството

Общество

Кметът на Община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям бяха на двудневна визита в побратимената турска община Нилюфер. Целта на посещението им бе работна среща. В същото време те поздравиха и новоизбрания кмет на Нилюфер Тургай Ердем. На срещата присъстваше и цялото ръководство на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” в Бурса, начело с председателя му Айдън Йълмаз.
Темите на разговара между представителите на двете побратимени общини бяха бъдещото съвместно сътрудничество и реализирането на общи проекти.
Кметът на Нилюфер Тургай Ердем изрази задоволството си от посещението на колегата си Ресми Мурад. „Нека да изграждаме мостове между държави, градове и хора, за да запазим заедно общите ценности на нашите култури“, заяви Тургай Ердем.
Кметът Ресми Мурад благодари на домакините за топлото посрещане и даде заявка за още по-ползотворно бъдещо сътрудничество. Община Нилюфер е първата побратимена община на Ардино. Взаимните контакти продължават вече 24 години. През това време, въпреки големите разстояния, приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година.

Гюнер ШЮКРИ