Караянчева влезе в националното ръководство на ГЕРБ

Водещи, Политика

Председателят на Народното събрание и депутат от Кърджали Цвета Караянчева влиза в националното ръковоство на ГЕРБ. Тя и Тодор Тодоров са двамата нови членове, които влизат в изпълнителната комисия на ГЕРБ.  Те бяха предложени от Бойко Борисов и бяха избари от Националното събрание на ГЕРБ с 1602 гласа „за“, 0 „против“ и 1 „въздържал“ се. Караянчева и Тодоров  заемат местата на оттеглилия се Цветан Цветанов и заминалата като посланик в Израел Румяна Бъчварова.

Премиерът се пошегува на гърба на опозицията, че оттеглената оставка на Нинова се е равнявала на това той да обяви, че Цветанов остава.

„Цветанов си остава партиен член. Нека повече не коментираме темата. Очакваше се драматизъм, но ГЕРБ е дисциплинирана партия и знаем какво очаква обществото“, заяви пред актива Бойко Борисов.

След приетите промени членове на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ са: Бойко Борисов (председател), Йорданка Фандъкова (заместник-председател), Димитър Николов (заместник-председател), Даниела Дариткова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Цвета Караянчева и Тодор Тодоров.