Седем нови коли получи МВР-Кърджали, пет от тях ще патрулират  по трасето към ГКПП “Маказа“

Водещи, Общество

Директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов връчи днес ключовете на седем нови автомобила „Шкода Рапид“, които ще бъдат включени в охраната на обществения ред и осигуряване на пътната безопасност в областта. Три от патрулните автомобили са за РУ-Кърджали /единият от тях за полицейския участък в Черноочене“, по един автомобил получават Районните управления в Момчилград, Крумовград, Кирково и Ардино.
Новите автомобили са ни предоставени в момент, в който пред нас се очертават тежки задачи, свързани с летния сезон, подчерта старши комисар Момчилов пред журналистите и полицейските служители. Самият факт, че пет от автомобилите са за Районни управления по трасето към ГКПП „Маказа“, е ясен знак, че се подготвяме за усложнената пътна обстановка през летните месеци, когато трафикът е изключително интензивен през цялото денонощие. Патрулните автомобили ще извършват засилен контрол на всички рискови кръстовища и участъци, полицаите ще подпомагат движението при създадени затруднения и ще се грижат да има повече сигурност по пътищата.

Противодействието на престъпността в малките и отдалечени населени места остава също важна задача пред полицията и разпределените нови патрулни автомобили ще бъдат интензивно използвани при провеждането на специализирани операции от такъв характер.

Като ръководител на ОД на МВР-Кърджали изразявам очакванията си, че с подобряването на материалната база, ще отговорим на изискванията на гражданите към нас да бъдем надеждна защита на живота здравето и имуществото им, каза директорът на ОД на МВР-Кърджали. Той пожела на полицаите безаварийно пътуване с новите попълнения в автопарка на дирекцията при изпълнение на служебните задачи и видими успехи в решаването на конкретните проблеми на хората.

Арда нюз