Випуск 2019 на „Славейков“ получи дипломите си

Водещи, Общество

93 зрелостници от СУ „Петко Рачов Славейков“ получиха своите дипломи на специално тържество в двора на училището за шампиони. Облечени в тоги и много развълнувани, абитуриентите и техните класни ръководители започнаха тържеството с обща снимка на сцената. Родители и близки на зрелостниците, както и техните учители бяха специални гости на тържеството.
Симона Калекова от доскорошния 12″б“ клас поднесе на директора Милко Багдасаров подаръка на випуска – книга, в която страниците са оформени като бухалчета, в тон със символа на училището. Багдасаров от своя страна се обърна към зрелостниците наистина за последен път като техен директор и им пожела да успяват, където и да се намират и с каквото и да се захванат, като помнят, че завинаги остават славейковци.
18 плакета за отличен успех, спортни постижения и принос за развитието на училището връчи Милко Багдасаров на най-изявените абитуриенти. Класните ръководители Яна Лаплева, Антоанета Йорданова, Пепа Тодорова и Петя Иванова получиха за пореден път благодарностите на своите възпитаници, както и всички учители, допринесли за превръщането на малките деца в големи хора, тъй като в голямата си част зрелостниците са ученици на „Славейков“ цели 12 години.
Антоанета Димитрова произнесе клетвата на славейковеца и всички зрелостници повториха и се заклеха.
Тържеството завърши с изискан коктейл, организиран от Георги Гарабедян и възпитаниците му от ПГТ „Проф. д-р Ас. Златаров“, Кърджали.
Арда нюз