Цветелина и Сиделя с бронзови медали от Балканиадата по тенис на маса

Спорт

Националният отбор на България по тенис на маса до 15 години се класира на трето място в отборната надпревара на Балканското първенство, което се проведе от 11 до 16 юни в столицата на Македония – Скопие. В спор за бронза възпитаничките на ардинския треньор Бейхан Емин надиграха връстничките си от Словения с 3:0 срещи. Шампионската титла е за състава на Румъния, а на второ място е тимът на Турция. В националния състав участие взеха и талантливите състезателки на СКТМ  „Юнак“ (Ардино) Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу.

„Много съм доволен от играта, която показаха всички момичета в националния отбор. В груповата фаза надиграхме категорични силния състав на Италия с 3:0 срещи, както и тима на Косово. В спор за първото място в групата загубихме драматично от отбора на Турция. На четвъртфинала победихме след инфарктен мач отбора на Босна и Херцеговина, а на полуфинала отстъпихме на европейските шампионки Румъния“, сподели след завръщането си треньорът Бейхан Емин.

В Балканиадата участваха състезатели от 12 държави – Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Италия, Косово, Черна гора, Северна Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция и България.

Гюнер ШЮКРИ