Инж. Хасан Азис остави послание до Бойко Борисов на моста за Лисиците

Водещи, Общество

„За Б. Б. от Х. А.“. Това послание написа със синя боя в началото на моста за село Лисиците кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той даде старт на ремонта на съоръжението, който трябва да завърши до събота. В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов заяви, че ще изпрати младежите от ГЕРБ да проведат семинар в кърджалийското село Лисиците и да боядисат моста.
„Оставям едно небоядисано пано и каня премиера Бойко Борисов и министрите, както и младежите на ГЕРБ, да дойдат и да го довършат”, заяви инж. Хасан Азис и остави посланието „За Б. Б. от Х. А.“ /За Бойко Борисов от Хасан Азис/ на мястото, което остава небоядисано.
260-метрововия въжен мост е най-дългия на Балканите е единствената връзка на малкото селце със света.
„Преди 20 дни жители на селата Широко поле и Лисиците имаха среща с мен и сигнализираха, че трябва да бъде извършен ремонт на съоръжението“, поясни инж. Хасан Азис. Той изпратил на място специалисти, които извършили оглед и преценили, че е нужно да се подменят 150 дъски на моста.
„Това е един от най-красивите мостове в страната. Хубаво е, че е забелязван от хората и дори от премиера, който обяви, че младежи от партията ще боядисат съоръжението с пари от партийната каса. Явно започна времето на голямото боядисване. Този мост има нужда от основен ремонт, не от няколко баки боя, нашляпани от младежи. Община Кърджали поддържа 7-8 въжени моста. Те не могат да бъдат ремонтирани от партийни каси. Очакваме държавата да осигури средства за ремонт на всички 13 мостови съоръжения на територията на общината”, каза още инж. Хасан Азис.
Той припомни случая и нереализирания ремонт на въжения мост в района на ГОРУБСО. По времето на кабинета на Пламен Орешарски беше осигурена половината необходимата сума за ремонт. „След като дойде правителството на ГЕРБ останалите средства не бяха отпуснати, а предишните бяха прибрани обратно. Призовавам държавата да осигури тези средства и въженият мост в Кърджали да бъде открит като знак за надграждане на държавното строителство. Призовавам към държавен подход, а не към партийно строителство”, заяви кърджалийският кмет.