Кърджали е „Арда“ /Снимки/

Водещи, Спорт

С пълно единодушие общинският съвет в Кърджали прие предложението на кмета инж. Хасан Азис футболистите и „Арда 1924“ да получат Почетен златен знак на Общината и парична награда от 100 000 лева. Всички присъстващи в залата 38 общински съветници гласуваха „за“ и нямаше нито един „против“ или „въздържал се“. Футболистите, които постигнаха историческото класиране на отбора в професионалната футболна лига, се появиха на заседанието малко преди гласуването на извънредната точка и бяха посрещнати на крака от ръкопляскащите съветници. Заседанието беше прекъснато и се наложи председателят на общинският съвет Раиф Мустафа няколко пъти да апелира към съветниците да довършат работата си
Цялото заседание на местния парламент премина под знака на историческата победа на сините от „Арда“. Тонът беше зададен от кмета инж. Хасан Азис, който се качи на трибуната с шалче на кърджалийския отбор. Малко по-късно шалчета бяха раздадени на всички общински съветници.
Вместо с вдигане на ръка предложението на инж. Хасан Азис за удостояване на отбора с почетния златен плакет, членовете на общинския съвет гласуваха с ръкопляскания.
„29 май е исторически ден за Кърджали. Отзнаменува една историческа победа, с която се поправя една историческа неправда за Кърджали случила се преди 31 години, когато „Арда” бе на крачка от влизане в „А“ футболна група. Сега тя е заличена с историческа победа“ , заяви инж. Хасан Азис.
„Искам да ви благодаря за подкрепата, която ни оказахте през целия сезон. От името на целия отбор искам да благодаря на кмета на града, който през цялото време ни помагаше. Дай Боже, и занапред да ни помага. Радвам се, че сме част от историята на този велик успех да вкараме отбора на „Арда” в А група”, каза капитанът на отбора Пламен Крумов.
„Искам да ви честитя този успех, който постигнахме заедно с вас. Футболистите, ръководството изживяхме една много хубава година. Надявам се, че министърът на младежта и спорта ще си спази обещанието и ще помогне за осветлението на стадиона, за да може да играем тук домакинските си мачове от новия сезон и да се утвърждаваме в А груп“, заяви президентът на клуба Петър Пешев.
След емоционалното заседание футболистите напуснаха залата, а отвън ги чакаха най-малките им фенове. Деца от СУ „Отец Паисий“ посрещната отбора с ръкопляскания и скандирания „Арда. Арда. Арда“.