Цветан Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ

Водещи, Политика

Два месеца след началото на скандала с купените от управляващи апартаменти на цени под пазарните и четири дни след европейските избори зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове в партията и по този начин напуска политиката.

Решението си Цветанов е взел след разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Оставката вече е депозирана и приета от премиера. От съобщение на пресцентъра на партията се разбира, че Борисов е благодарил на Цветанов за свършената работа през годините.Скандалът с апартаментите избухна на 19 март. Той доведе до оставките на правосъдния министър Цецка Цачева, зам.-спортния министър Ваня Колева и зам.-министъра на икономиката от квотата на „Обединени патриоти“ Красимир Първанов. Председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев и неговият заместник Антон Славчев, както и вицепремиерът Красимир Каракачанов също попаднаха сред хората със съмнителни имотни сделки.

Беше важно да запазя мълчание по време на кампанията

Минути след разпространяването на информацията самият Цветанов коментира оставката в профила си във „Фейсбук“. „Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ. Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси“, написа той.

Арда нюз