Сиделя от Ардино-  републикански шампион по тенис на маса

Общество, Спорт

Сиделя Мутлу от ардинския клуб по тенис на маса „Юнак 2005” спечели титлата в Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за момичета до 12 години. Състезанието се проведе през уикенда в Kaварна. Във финалната среща талантливата ардинска тенисистка победи убедително с 3:1 гейма Елиф Сабри от „Родопи“ (Момчилград. На трето място се класира съотборничката на Сиделя – Сечил Фейзулова.

Сиделя се представи блестящо и на надпреварата за смесени двойки, където в тандем с Стефан Димитров, също станаха шампионки. Тя е първенец и на двойки със съотборничката си Сечил Фейзулова. А на двойки Беррин Хайрула и Даниела Сурчева се окичиха с бронзовите медали, като на полуфинала загубиха от своите съотборнички.

При момчетата Арда Джебеджи показа добра игра, като се класира в основната схема на турнира.

„Спечелихме общо седем медала. Доволен съм от играта и от резултатите на децата. За пореден път доказахме, че сме водеща сила в тази възрастова група. Оставяме изключително исторически и успешен сезон зад гърба си, като станахме шампиони в две възрастови групи“, сподели треньорът на „Юнак 2005”  Бейхан Емин.

Гюнер ШЮКРИ