Ифтар събра над 300 души в Черноочене

Водещи, Политика

Празничната вечеря-ифтар организиран от Общинския съвет на ДПС-Черноочене по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан събра над 300 души от района на обща трапеза в центъра на селото.

Вярващите първо се стекоха на вечерна молитва в централната джамия. Видимо доволни местните духовници коментираха, че религиозният храм се е напълнил като за празнична молитва по време на Рамазан Байрам.

Сред гостите, уважили благотворителната вечеря бяха зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев, кандидатът за евродепутат от листата на ДПС и настоящ евродепутат Искра Михайлова, народният представител на партията от Кърджали Адлен Шевкед,  общинският лидер на ДПС Бедрие Газиюмер, кметът на община Черноочене Айдън Осман, акад. Несрин Сипахи, общински съветници, кметове на населени места и други гости.

Бившият главен мюфтия Фикри Сали направи благодарствена трапезна молитва. Подчерта, че трябва да сме добри помежду си, да сме милосърдни към бедните, гладните, страдащите хора и към ближния. Пожела им да бъдат миролюбиви, сплотени и толерантни във взаимоотношенията помежду си.

Кметът Айдън Осман представи гостите и сподели, че и тази година са спазили традицията да дадат вечеря за хаир по време на Рамазана. Той изрази своето уважение към присъстващите и  благодари на всички, които са били ангажирани с подготовката на ифтара.

Исмет ИСМАИЛ