Карадайъ в Момчилград: „Ако сме сгрешили, простете!“

Водещи, Политика

„Ако сме сгрешили, простете! Ние прощаваме!“. Това беше посланието на председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ, произнесено от площада в Момчилград. Той даде пример с 2017 година, когато 100 000 гласа са отишли в празното, което е довело на власт в България националистите.
„ГЕРБ казват: „Ние имаме 100 000 гласа от мюсюлманите в България. Те получават политическа сила от нашите гласове, получават власт чрез нашите гласове и ползват тази власт против нас. В европейския парламент заедно с нашите депутати отстояват езиковото многообразие. Идват в България, в нашата родина и забраняват нашия, турския език по време на предизборна кампания. Двоен стандарт, двоен аршин, лицемерие“, допълни Мустафа Карадайъ.
Седмица преди европейските избори Централния лъч на Движението е в Кърджалийска област. Неделният ден започна с посещение в Джебел, където се отбелязват 30-годишнината от протестите срещу т.нар. възродителен процес и тоталитарната власт. Карадайъ и кандидатите за евродепутати обиколиха центъра н града и разговаряха с хората. След това предизборния лъч се насочи към Момчилград. Предизборният митинг започна с поднасянето на цветя и венци пред паметника на жертвите на т. нар. възродителен процес в центъра на града.

На централният площад се бяха събрали стотици момчилградчани, активисти и симпатизанти на ДПС, народни представители, кметове на общини и населени места, председатели на общински съвети и общински съветници от цялата област Кърджали. За доброто настроение се грижеха популярните изпълнители Есил Дюран и Орхан Мурад.
„Нашето единство се нарича ДПС. Каузата ни е твърде голяма, за да се борим помежду си. Ние сме пазителите на мира в държавата”, каза от трибуната Мустафа Карадайъ. Той представи деветима кандидати от евролистата на Движението за права и свободи.
„В Европейския парламент нашите представители отстояват езиковото многообразие. Младежката организация на ДПС е най-голямата в Европа с 20 000 членове. Ние залагаме на доброто бъдеще на децата си. Нашето единство се нарича ДПС!“, заяви Карадайъ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!