Три награди за ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в общинския кръг на международeн конкурс

Общество

Малките художници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали се представиха отлично в общинския етап от конкурса „С очите си видях бедата“. Победители при най-малките станаха Иляйда Христова на първо място и Исмаил Гюнер на второ място. Техните рисунки са озаглавени „Деца, не играйте с кибрит“ и „Спасители“. Двете деца се обучават в подготвителната група на училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с учител Николина Трошанова. Трето място в своята възрастова група спечели ученичката от 5 клас Селин Осман с ръководител по изобразително изкуство Веска Митева.
Заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова връчи грамоти и награди на победителите. Тя им пожела здраве, увереност в доброто и спокойно бъдеще. На церемонията в община Кърджали присъстваха Ани Димитрова старши експерт в отдел „Образование, култура и младежки дейности”, Марияна Пеева директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, преподаватели и родители на наградени деца.
Тази година са представени 121 рисунки от общинските училища, а по думите на заместник-кмета селекцията е била много трудна. С отличените творби ще бъде експонирана изложба в ОДК град Кърджали. Наградените деца и ученици ще продължат участието си в областния кръг на конкурса.
Конкурсът „С очите си видях бедата” е традиционна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.