Великденска творческа работилница в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Водещи, Култура, Общество

В навечерието на светлите Великденски празници на 26. 04. 2019г. Велики четвъртък  малките кирилометодиевчета от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“  шарят великденски яйца във Великденска творческа работилница.

На занятието присъстваха директора на училището г-жа Марияна Пеева, родители , учители и ученици от IVа, б клас.

Целта  на урока  е чрез творчески дейности  да се обогати  духовният живот на учениците.

Класният ръководител г-жа Павлина Митрева представи презентация и  разказа на учениците за Великденските традиции и практики.  Обясни им  как техните баби са получавали естествени и безвредни багрила от билки, орехова шума, листа от различни растения и обелки от лук.

Каза им,че преди всичко трябва да ценим семейството и да обичаме близките си.

С неподправен детски трепет и празнично вълнение първокласниците проявиха своята привързаност към българските традиции, развихриха фантазиите си  в украсяването на яйцата, отнесоха се с много старание към тази задача.

Изнесоха програма , пяха песни и рецитираха стихове за  Възкресение Христово.

В края на занятието  бяха излъчени и победителите  за най- красиво боядисано яйце. Беше направена и красива  великденска изложба.

Директора на училището г-жа Марияна Пеева поздрави  първокласниците  за знанията, уменията и сръчността и каза,че спазването на традициите е отговорност както на семейството, така и на училището и институциите.И това е една от важните задачи , в мисията на ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”.

Арда нюз