Ден на момичетата в Професионална гимназия по икономика

Водещи, Култура

 

 

През тази учебна година Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ работи по проект „Кариерна РАКЕТА“.

Една от целите на проекта е да помогне на момичетата и момчетата да преодолеят половите стереотипи и да изберат алтернативни и перспективни кариери. По този повод в гимназията се провежда кариерен фестивал, като първата инициатива беше „Денят на момичетата“. За целта се организира среща с г-жа Петя Назърова – дългогодишен главен архитект на Кърджали.

В началото Анна Пенчева – ученичка от Х клас, представи презентацията “Архитектурата – наука и изкуство“. Тя изтъкна, че редом с имената на Кольо Фичето и Оскар Нимайер се нареждат тези, на Заха Хадид и Джийн Ганг, проектирали едни от най-интересните архитектурни обекти на нашето време. Последва интересен разговор с  арх. Назърова, която разказа за своето вълнуващо пътуване в света на архитектурата – за  утвърждаването си като професионалист, за развитието на нашия град Кърджали.

За пореден път участниците в срещата се убедиха, че за успешната професионална реализация на мъжете и жените се изискват качества на характера, лична амбиция, креативност и хъс. А това са все неща, които не зависят от съответния пол.

Арда нюз