Малките художници от Ардино спечелиха награди от конкурс на министерство на туризма

Общество

12-годишната Диляра Реджебова от Ардино спечели четвърто място в конкурса за рисунка „Моята ЕДЕН дестинация в България”, обявен от Министерството на туризма. Нейната рисунка на пейзаж от дестинация в Ардино е получила 121 точки от журито. Малката  художничка Диляра е възпитаник на Школата по Изобразително изкуство при Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР) – Общински детски комплекс (ОДК). Още пет деца от Ардино бяха отличени с грамота за участие в конкурса. Това са 9-годишните  Пелин Карабекирова, Ебру Делиюсеин, Анна Карамфилова, Еда Бекир и 12-годишната Фунда Ибрямова.

В миналогодишното издание на конкурса се включиха участници с над 250 рисунки. Всички творби са оценявани от жури, и са качени на официалната страница на Министерството на туризма във Фейсбук, където се състоя електронно гласуване.

Рисунките от конкурса ще бъдат използвани за изработване на проекти на пощенски картички и магнити, които ще се разпространяват у нас и в чужбина.

Директорът на ЦПЛР-ОДК и ръководител на школата по Изобразително изкуство Мюзейен Юсуфова каза, че това са поредните престижи награди на възпитаниците на школото в областни и национални конкурси.

„Надявам се, че децата ще продължат с толкова висок ентусиазъм да се включват в различни по вид конкурси и да показват своите умения. По-време на тези надпревари те се срещат и се запознават с много нови приятели“, коментира Мюзейен Юсуфова.

Гюнер ШЮКРИ