Музиката не признава граници…

Водещи, Култура

Културен мост, който не признава граници създадоха  фолклорни групи от област Кърджали и Бурса. С популярни турски народни песни, групата за автентичен  турски фолклор към Народно читалище „Родопска искра” в Ардино и ансамбълът за турски песни „Букет“от Кърджали обраха овациите на изселниците по време на юбилейния концерт в Бурса, посветен на 15-годишнината от основаването на  хор „Севги“ (Обич). Грандиозната проява се проведе в препълнената зала на културния център „Угур Мумчу“ в Нилюфер. Нашите гостуваха в южната ни съседка по покана на ръководителя и диригент на хор „Севги“ Мелтун Кадъоглу, с корени от ардинското село Светулка.

Съорганизатори на културната проява бяха побратимената с Ардино община Нилюфер и Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в Бурса.

Политици, общественици, лидери на изселнически организации уважиха събитието. Със своите  професионални изпълнения фолклорните групи от България и Турция грабнаха сърцата на публиката. Това бе едно живо доказателство, че музиката не признава граници. Ръководителите на групите  от Кърджали и Ардино Сабиха Местан и Юксел Исмаил получиха почетни плакети от името на председателя на Сдружението на Ардинци в Бурса Айдън Йълмаз.

 

Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис, кметът на Ардино Ресми Мурад и председателят на местния парламент в Ардино Сезгин Байрам изпратиха поздравителни адреси на турската фолклорна група „Севги“ по случай 15-годишнината от нейното създаване.