Цветанов: Не искам българският Мадуро – Радев, да ни води към режима на Венецуела

Водещи, Политика

„Не искам българският Мадуро – г-н Радев,  да ни води към режима на Венецуела. Ние искаме да се числим към развитите демократични общества, а това са страните от ЕС, САЩ“. Това заяви в Кърджали председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той останал изненадан от коментара на Румен Радев по време на срещата на президентите на 9 държави от Централна и Източна Европа в Словакия.

„Радев със своите изказвания за пореден път иска да ни отклони от избрания евроатлантически път на страната“, беше категоричен Цветанов. Според него президентът искал да покаже много силно заявената си позиция за нов политически проект или за подкрепа на посланията на БСП за насочване на страната ни към Изток.

„Румен Радев иска да ни превърне в някаква необоснована зависимост с начина, по който говори и начина, по който не защитава истинските демократични ценности“, каза още Цветанов.  Според него президентът трябва да обясни какво има предвид когато казва, че няма да позволи други държави да решават енергийни проекти на България.

„Искам да припомня на Румен Радев, че страната трябва да изпълняваме ангажиментите си към ЕС и да не нарушава европейското законодателство. Третият либеразиционен стълб, свързан с енергетика, е задължение на всяка една държава. И в този смисъл правенето на подобни коментари може само и единствено да противопоставя българските граждани и българските политически партии на държавите от ЕС“, заяви Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ е в Кърджали по повод отбелязването на 12 години от учредяването на структурата на партията в областта.

Цветанов и символичният домакин на честването в лицето на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която е и областен координатор на партията, имат среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от Кърджалийска област. Сред гостите е и евродепутатът Асим Адемов, който има информационен офис в Кърджали.

При посрещането на Цветанов в Кърджали той получи от областният управител на Кърджали Никола Чанев мартеница и национален трибагреник.