Клетва за вярност пред Апостола

Общество

 Осмокласниците от СУ “Васил Левски“ в Крумовград положиха клетва пред светлата памет на своя патрон. Бивши възпитаници, родители, членове на ръководството на училището и класните ръководители на осмокласниците присъстваха на тържествения ритуал.

С клетвен лист в ръка и с много вълнение възпитаниците на школото  дадоха тържествен обет да бъдат достойни последователи на своя патрон, да учат, творят и работят в името на България.

В поздравителното си слово директорът на СУ„Васил Левски“ , приветства учениците за този паметен за тях момент и изрази увереност, че те ще устоят на своята клетва и ще бъдат отговорни, почтени и справедливи в мислите и в делата си.

С непринудени и прочувствени думи към осмокласниците се обърна и бившата възпитаничка на средното училище  Джанан Фами. Тя ги поздрави и им заяви, че се гордее, че  СУ„Васил Левски“ винаги ще си остане  част от нейния живот. Тя сподели, колко много ѝ помагат в професионален и личен план придобитите знания, умения и навици, и призова осмокласниците да бъдат упорити и последователни, да ценят опита и мъдростта на преподавателите си, да се борят за постигането на все нови и нови върхове.

Арда нюз