Контролът на електронните винетки, обвит в мъгла

Водещи, Общество

Контролът на електронните винетки в област Кърджали остава обвит в мъгла. Няма ги  специалните автомобили, с които трябва да се следи за нарушители без електронни винетки  по републиканската пътна мрежа в региона. Област Кърджали е към тол-управлението в Хасково, но спецколите не могат да бъдат видени по пътищата и на съседната област.

От сайта на АПИ става ясно, че вече е проведен конкурс за служители в контролното звено. Има назначени- началник сектор „Контрол и правоприлагане“ и юристконсулт. Назначените в първите два месеца на тази година инспектори са 34. В периода март – юли ще бъдат назначени още 13 инспектора, които са издържали изпита.

Според източници на „Арда нюз“ автомобилите стоят на паркинга на Областното пътно управление в Хасково. От администрацията в съседната област  не можаха да дадат повече информация за тол-звеното и насочиха въпросите към националното управление в София. От там поискаха писмено запитване. Въпросите, на които трябваше да отговорят бяха колко проверки е извършило тол-звеното от началото на годината на територията на област Кърджали и колко са установените нарушители. До редакционното приключване на броя не получихме отговор на запитването.

Арда нюз