Боксьорите на „Арда бокс“ обраха медалите в Димитровград

Спорт

Възпитаниците на треньора Стоян Узунов от клуба „Арда бокс” обраха медалите на силен турнир в Димитровград. Нашите момчета се завърнаха със 3 златни и четири сребърни медала от оспорваната надпревара за купата „Лев инс”. Те се състезаваха във три възрастови групи – една за младежи и две за ученици. Битките бяха срещу силни съперници от Димитровград, Хасково, Стара Загора, Силистра,  Омуртаг,  Бояджик.

Европейският шампион Ергюнал Сабри оправда очакванията и спечели злато в своята категория. На най-високото стъпало на стълбичката на победителите се изкачиха още Емре Касаб и Емир Младенов при учениците. Сребърни медалисти са Ивайло Илиев, Туран Мехмед, Джем Бекир и Чънар Хюсеин.

Много съм доволен от състезателите , които показаха характер и добра техника, каза треньорът Стоян Узунов. Той съобщи, че за неговите възпитаници тепърва предстоят трудни изпитания. На 7 март ще участват в държавния личен шампионат в Петрич за младежи. На 12 сме домакини на турнир за юношите младша възраст. Девойките ни ще се състезават в Русе на 28 март.