Изграждат нова автогара в Черноочене

Политика

Два амбициозни инфраструктурни проекта, които община Черноoчене ще стартира през 2019 г. ще придадат още по-съвременен облик на входовете на общинския център. Във вече приетият от Общинският съвет бюджет и капиталов списък се предвижда изграждането на автогара в Черноочене и корекция на част от дере – с. Каблешково с участък от квартал на централното село.
Това съобщи кметът на община Черноочене Айдън Осман пред присъстващите на отчетното събрание на местната структура на Движение за права и свободи Черноочене-център.
Реализацията на проекта за автогара ще създаде съвремени условия и удобства на пътуващите по  общинската, републиканската и международната транспортна мрежа. Новата автогара ще е със съвременна архитектура. Очаква се да се намали и натовареноста на централната улица.
На последното в района отчетното събрание, коeто премина при голям интерес присъстваха областният лидер на ДПС-Кърджали Изет Шабан, председателят на Общинския съвет на ДПС и на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер, кметът на Общината Айдън Осман, председателят на Младежката общинска структура Ферхад Ферхад, представители на общинското ръководство на партията.
Областният лидер на ДПС-Кърджали Изет Шабан и председателят на Общинския съвет на ДПС-Черноочене Бедрие Газиюмер направиха разбор и равносметка на дейностите през 2018 г. и актуалната политическа обстановка в страната и региона.
Председателят на местната организация Неджатин Салим представи накратко дейността на структура и отчете увеличение на членовете му.
Подготовката на партийните структури на ДПС за изборите за Европейски парламент през месец май на настоящата година беше другата съществена тема.
Годишните отчетни събрания на ДПС по селата преминаха под формата на открит разговор за актуалната политическа ситуация, дискутираха се въпроси от различен характер и се предлагаха конкретни решения на проблемите.