ДПС-Черноочене: Отново да покажем нашето единство

Политика

Кметът на община Черноочене Айдън Осман представи планираните за настоящата година дейности на проведеното годишно отчетно събрание на ДПС в село Дядовско.

Сред основните акценти беше  Бюджет 2019 г. Айдън Осман съобщи, че вече е проведено публично обсъждане на проекто-бюджета. В началото на седмицата предстои да се внесе в Общинския съвет. „Предлагаме един балансиран бюджет, чиято политика по отношение на разходите ще бъде тяхното прецизиране и повишаване на възможностите в приходната част, което да ни даде възможност за повече инвестиции,“ подчерта Айдън Осман. Той каза също така, че не обещават на хората нереалистични неща.

На събранието на ДПС в Дядовско присътваха и председателят на ДПС-Черноочене  и председател на Общинския съвет Бедрие Газиюмер, председателят на Младежката организация на Движението Ферхад Ферхад, общинският съветник Ширин Салим и представители на общинското ръководство ДПС.

Подготовката на партийните структури на ДПС за изборите за Европейски парламент през месец май на настоящата година беше другата съществена тема.

В изказването си  Бедрие Газиюмер призова членовете и всички жители на село Дядовско и района да бъдат единни. „На тези, които от време на време искат да ни разединят, на изборите за Европейски парламент през месец май да покажем, че сме сплотени,“ допълни Бедрие Газиюмер.

„През годините винаги се отнасяме с разбиране към проблемите на селата, без да ги делим по критерии,“ подчерта още тя.

Кметът на село Дядовско Гюлбахар Мурад и жителите на населеното място благодариха на ръководството на Община Черноочене за реализирането на поетите през годините ангажименти.

Годишните отчетни събрания на ДПС по селата преминават под формата на открит разговор за актуалната политическа ситуация в региона и страната, дискутират се въпроси от различен характер и се предлагат конкретни решения на проблемите.

 

Исмет ИСМАИЛ