Група „Родоп Есинтилери” на международна сцена в Турция

Култура

Група Родоп Есинтилери към Сдружение за турска култура изкуство и взаимодействие – Момчилград взе участие в церемонията по закриването на мероприятията в гр. Кастамону, Турция – избран за „столица на  турската култура за 2018 г.“. Церемонията бе организирана от Министерството на културата на република Турция и Международната Турска Културна Организация – ТЮРКСОЙ.

В грандиозния спектакъл участваха над 250 артисти от страните Азербайджан, Казахстан, Киргизстан, Турция, Узбекистан, Татаристан, Гагаузия, Кабардин-Балкария, Босна и Херцеговина, Сърбия и България.

В продължение на три дни групата към сдружението не само  представи автентични танци и музика на Родопския фолклор, но и се запозна и създаде приятелства, опозна вдъхновяващата култура на турския свят, традиции, обичаи и национални ценности на страните- членки на организацията ТЮРКСОЙ.

„След Туркменистан през 2015 г. и Казахстан през 2017 г. за трети пореден път участвахме в церемониите по откриването и закриването на мероприятията в гр. Кастамону, – столица на турската култура за 2018 г. , представихме богатата ни култура пред турския свят и създадохме добри приятелства с турско говорещите народи и държави. За нас беше огромна чест да участваме в такава грандиозна церемония. Огромни благодарности на Международната турска културна организация – ТЮРКСОЙ“ – заяви Ибрахим Кьосеюмер – зам. председател на сдружението.