Волейболист и боксьор са спортистите на 2018 година в община Кърджали

Водещи, Спорт

Волейболистът Николай Колев и боксьорът Ергюнал Сабри са спортисти на годината на община Кърджали за изминаващата 2018 г. Първият заслужи приза в надпреварата при мъжете и жените, а вторият при юношите и девойките. 29 състезатели от 14 вида спорт бяха номинирани тази година в две възрастови групи: мъже и жени и юноши и девойки. В първата бяха номинирани 13 състезатели, а във втората 16.
„Отмина още една спортна година. Дойде време за равносметка. А тя е ,че и тази година в спорта имаме добри резултати“, заяви по време на церемонията кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той допълни, че е доволен от добрите резултати на нашите спортисти. Инж. Хасан Азис отбеляза, че през отиващата си година са направени сериозни инвестиции в спортната инфраструктура. 50 години след построяването й е направен ремонт на стадион „Дружба“, който вече носи името Арена „Арда“. 20 години след спирането на закрития плувен басейн ,той отново е в експлоатация.
„Завършва ремонта на спортните съоръжения в основните училища на Кърджали, които са многофункционални“, подчерта още кметът. През последните години Община Кърджали заделя по 880 000 лева за спорт годишно. 300 000 отиват за финансиране на клубовете, а 580 000 за поддръжката на спортната база. 50 000 лв. се насочват за спортни проява от календара на общината.
В момента на територията на община Кърджали има 30 спортни клуба с 36 треньора.
На церемонията по връчването на наградите в комплекс „Арпезос”,освен градоначалникът присъстваха още зам.-кметът Веселина Тихомирова и общински съветници.