„Мастило“ продължава без загуба в „Лига Кърджали“

Спорт

Отборът на ФК „Мастило“ постигна труден успех с 1:0 срещу сърцатия тим на „Импулс“, като по този начин кърджалийци продължават без загуба в първенството на БАМФ Кърджали. Единственото попадение реализира плеймейкарът Емил Казиев, две минути преди края на двубоя. Благодарение на решаващото си попадение Емо заслужи и наградата „Футболист на седмицата“ в предпоследния кръг на „Лига Кърджали“. На вратата за „Импулс“ блестящ бе Исмаил Исмаил, а гредите на три пъти помагаха и на двата отбора. Срещата бе много интересна и изключително коректна като заслуга затова имат футболистите и на двата отбора. С тази си победа „Мастило“ става едноличен лидер във временното класиране на „Лига Кърджали“.
Втори в класирането само на две точки зад „Мастило“ вече е отборът на „Балканстрой““. Сините разгромиха тима на „Ю ЕС Инженеринг“ с 8:1.  В герой на мача се превърна Ферах Хайрула, който реализира 4 гола. Останалите попадения бяха дело на опитният Илхан Али (2гола), Сабри Сабри и Халим Реджеб. Неуморимият Юсеин Тасим пък реализира единственото попадение за „Ю ЕС Инженеринг“.

Отборът на „Припек“ губеше с 0:2 от „Докторите“, но победи с 4:2. Медиците поведоха с 2:0 след голове на Танер Алиев и Гюнай Али. До пълен обрат и победа с 4:2, обаче успя да стигне отбора на „Pripek“ след като точни с по две попадения бяха капитанът Иван Башев и младокът Илиян Зафиров.

В останалите срещи от кръга „Арда 1924“ и „Приятели Юнайтед“ завършиха 2:2, „Глобал Нет“ загуби от „Каприз България“ с 2:4. Отборът на „Граничар“ от Кирково преустанови участието си в „Лига Кърджали“.