Ще преглеждат безплатно за туберкулоза в кърджалийската болница

Общество

„Седмица на отворените врати“ със скрининг за риска от туберкулоза организира от 10 до 14 декември пневмофтизиатрично отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. В рамките на кампанията ще се извършват безплатни медицински консултации, като на пациентите със съмнение за наличие на заболяването ще бъдат направени допълнителни изследвания.

Скринингът в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” “ се провежда като част от Националната кампания за превенция и контрол на туберкулозата в България и от Програмата, финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Целта на инициативата е да  се повиши информираността на обществото за риска от туберкулоза, като същевременно с това всеки пациент получи достъп до здравни услуги.

Желаещите да се включат в безплатния скрининг трябва да го направят във времето от10.00 до 12:00 часа, от 10 до 14 декември    включително, в пневмофтизиатрично отделение на 6-ти етаж на лечебното заведение.

Кампаниите се провеждат четири пъти в годината.

Бързото диагностициране и адекватното лечение на болните с активна туберкулоза са от първостепенно значение за осъществяване на контрол над коварното заболяване.

Вашият коментар