С три исторически награди се върнаха славейковци от национален конкурс

Общество

Една втора награда, една трета награда и едно поощрение – това е равносметката от участието на учениците от СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали в Националния исторически конкурс „170 години от рождението на Христо Ботев – 170 години път към свободата, път към безсмъртието“. Наградите си славейковци получиха през уикенда на специално проведената церемония в зала „Пленарна“ в сградата на общината в морската столица от организиранизаторите на конкурса – Регионалното управление на образованието – Варна и Първа езикова гимназия – Варна.

Школата по история „ИстОрика“ с ръководител Димитър Димов е с втора награда в категорията „Драматизация – филм“, а Анелия Крумова от 11“б“ клас с преподавател Галина Стефанова – с трета награда в категорията „есе“. Поощрение има отново за Школата по история „ИстОрика“ в категория „Драматизация“. Призовите места на възпитаниците на училището за шампиони са присъдени от жури, в което влизат преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“, наследникът на Христо Ботев Боян Ботев, председател на фондацията съорганизатор, както и Радостина Николова, главен експерт по история и цивилизации в Министерството на образованието и науката.
Учителите от СУ „Петко Рачов Славейков“, под чието ръководство работиха отличените ученици, са Димитър Димов и Галина Стефанова.
Заради високите постижения на Алекс Заимова, Антоанета Димитрова, Ангелина Ванчева, Николай Димитров, Стамен Сарчев и Анелия Крумова, СУ „П.Р.Славейков“ получава и специална грамота за колективно участие.

Арда нюз