Поздравление от Председателя на БЧК-Кърджали и член на НС на БЧК-проф. д-р Черкезов, д.м по повод Международния ден на доброволеца

Водещи, Общество

Уважаеми доброволци на Областната организация на Българския Червен кръст – Кърджали,

В годината, в която нашето национално дружество отбелязва своя 140-годишен юбилей, за мен е чест да ви поздравява с празника 5 декември – Международния ден на доброволеца.

Вие сте най-ценната част от нашата организация, вие сте хората, които създават облика й, и помагат безвъзмездно на нуждаещите се. Вие знаете, че промяната е възможна, само ако се действа. И действате!

През 2018 година вие, 256 възрастни доброволци и 181 членове на БМЧК от областта се включихте активно в социално-помощната дейност, в здравно-просветни инициативи, в провеждането на поредица от благотворителни кампании, в обучения за собственото си развитие и усъвършенстване. Вие дарихте на хуманитарната ни мисия  5 633 работни часове от своето време в полза на деца и възрастни хора, които се нуждаят от подкрепа.

Уникални за системата на БЧК в цялата страна са доброволците от Екип 254 и младежката организация на БМЧК в нашата област, които не се оплакват, че нищо не зависи от тях, и се борят за справедливост – и за своята, и за тази на другите. И подават ръка – на болните, на бедните, на уязвимите възрастни хора и деца.

Благодаря на  ръководните състави на 7-те общински организации, които също са доброволци, за застъпничеството на общинско ниво при решаването на конкретни проблеми на конкретни хора.

Благодаря на всички дарители и симпатизанти, които подкрепят нашите доброволци, на журналистите от местните медии, които добронамерено и професионално отразяват постиженията им и правят съпричастни повече хора към ценностите на нашата организация и нейните доброволци.

Пожелавам на всички доброволци здраве, сили и вдъхновение за успешна реализация на хуманната ни и достойна работа!

Благодаря ви и честит празник!