Чанев: Застрояват парк „Простор“

Водещи, Общество

Парк „Простор” ще бъде застроен, въпреки уверенията на кмета, че това няма да се случи, обяви областният управител на Кърджали Никола Чанев. Той показа карти с парцелите, върху които е дадено разрешение за строеж на спортни обекти – два стадиона и паркинг около Арена „Арда”.
„Разрешителното е издадено в края на септември. Предвидено е изграждане на две футболни игрища. Едното е на поляната до самолета, където ще бъде продължен и паркингът за автомобили. Другото игрище ще бъде изградено върху старото кърджалийско гробище”, каза Чанев.
„Дори и всичко да се окаже законно, то обаче не е правилно. Не трябва да се отнемат и малкото останали зелени площи в Кърджали. Искам да попитам и родителите дали ще са съгласни децата им да тренират футбол върху гробище? Недопустимо е парк да бъде превърнат във футболно игрище. Застроихме всички зелени площи, а вече посягаме и на парковете“, каза още областният управител. Той допълни, че държавата е готова да окаже съдействие помощните терени да бъдат изградени на друго, по-подходящо място, например района на бъдещата нова спортна зала.
Чанев обяви, че областната управа не е страна в случая и няма как да обжалва, но ще подаде сигнал до прокуратурата, за да бъде извършена проверка.