Паметник на загинали полицаи и огнеборци откриха в Кърджали

Водещи, Общество

Паметник на загинали при изпълнение на служебните си задължения полицаи и огнеборци беше открит пред сградата на областната дирекция на полицията в Кърджали. На церемонията присъстваха министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ ген. Никола Николов, областният управител Никола Чанев, началникът на областната дирекция на МВР Венцислав Момчилов, шефът на местната пожарна Сергей Заимов, полицаи, огнеборци и близки на загиналите.

„Пожелавам на колегите да бъдат още по-добри в своята работа и когато видят тази плоча да си спомнят за своите загинали колеги и да им отдават необходимата почит“, заяи вътрешният министър.
Паметникът е изграден със средств, събрани от колегите на-мата загинали и съдействието на общините Кърджали и Крумовград.
В Кърджали министър Маринов беше пестелив по отношение на информация за ареста на семейство Баневи във Франция.
„След като някой е арестуван, това означава, че има достатъчно данни за извършено престъпление. Подробности няма да разгласявам, защото и в момента се провеждат процесуално-следствени действия под надзора на специализираната прокуратура“, заяви Младен Маринов Той допълни, че от прокуратурата са водещи в разследването и нямал право той да дава данни по случая.
Според Младен Маринов арестуваните ще бъдат доведени в България когато реши френския съд, за което имало стандартна процедура.
Към момента обсъждам няколко кандидатури за главен секретар на МВР, каза още министърът на вътрешните работи. Той допълни, че става въпрос за хора, които отговарят на изискванията да заемат длъжността и са добри професионалисти.