Инж. Хасан Азис сравни спасяването на Симеонов със „Спсяването на редник Райън“

Водещи, Политика

„Движението за права и свободи за пореден път се прояви като „политически ясновидец” на събитията, които следват. Ясно заявихме, че конструкцията на това управление няма да проработи, не е конструктивно и не е полезно за страната ни“, това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ зам.-председателят на ДПС инж. Хасан Азис.

„В студиото преди мен беше министър Каракачанов и с него водещата разговаряше за “спасяването на Валери Симеонов”, на мен това ми наподобява на един култов филм “Спасяването на редник Райън”, където десетина души спасяват редника, но почти всички умират. Ще оставя на вас да си направите изводите. Ясно заявих, че ДПС продължава да бъде онази политическа партия, която е фактор в българската политика. ДПС е част от искането за устойчиво развитие на страната. Изключително важно е да има партийна дисциплина и това ярко се откроява в Движението за права и свободи.

По темата за протестиращите майки, имам категорична позиция и като кмет винаги съм се старал общината да бъде в тяхна подкрепа“, коментира кметът на Кърджали.

В студиото инж.  ХасанАзис заяви: „Местната власт е един много добър пример за решаването на проблемите на хората с увреждания, включително и за семействата с деца с увреждания. От преди години във всички български големи общини се реализираха проекти с т. нар. центрове за настаняване от семеен тип. Едни от най-добрите проекти, които сме реализирали, е по отношение на това децата, които имат увреждания, да бъдат изведени от семействата, да бъдат в условия, близки до семейните, но под грижите на професионалисти. В същото време семействата да имат възможност да се реализират на трудовия пазар.

Общините могат да предлагат на централата власт конкретни решения“.