Тенисистите от Ардино първи на Регионалната работническа спартакиада

Спорт

Отборът по тенис на маса към Синдиката на българските учители (СБУ)

от Ардино се класира на първо място на Регионалната работническа спартакиада. Надпреварата се проведе през уикенда в Кърджали и бе организирана от Работнически клуб „Спорт и здраве“ към Регионалния съвет на КНСБ в Кърджали.

Във финалните срещи ардинчани победиха безапелационно всички състави-участници на Спартакиадата в Кърджали. Отборът на СБУ-Ардино игра в състав Бейхан Хайрула-Майкъла (кап.), Алпер Сами и Юксел Исмаил.
В надпреварата участваха над 90 спортисти, които показаха сила, смелост, постоянство и хъст за победа в четири вида спорт, а именно футбол на малки врати, баскетбол, тенис на маса и спортен бридж. Най-многобройни бяха отборите на Работнически клуб „Спорт и здраве“ (Кърджали), ВиК (Кърджали), СУ „П.Р.Славейков“, ЕГ „Хр.Ботев“, Синдикат  на българските учители (СБУ) от Момчилград. Инициативата бе в рамките на общинската програма за Деня на Кърджали.
Всички призьори бяха наградени от областния координатор на Регионалния съвет на КНСБ и председател на РК „Спорт и здраве“ Иванка Караколева, зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, гл.експерт в отдел „Хуманитарни дейности“ Первин Риза и гл. специалист в отдел „Хуманитарни дейност“ Тодор Радев с купи и медали.

Арда нюз